KAYIT İŞLEMLERİ
Üniversitemize 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucu yerleşen adayların kayıt işlemleri iki şekilde yapılabilir;
a) E-Kayıt Uygulaması
b) Bireysel Başvuru uygulaması
Not: Bu kılavuzda açıklanan kayıt işlemleri sadece YKS sonucu yerleşen adaylar için geçerlidir. YKS sonucu yerleşen adaylar E-Devlet üzerinden veya bireysel olarak aşağıda belirtilen kayıt tarihlerinde kayıt işlemlerini yapabilirler.
KAYIT İŞLEMLERİNİ E-KAYIT UYGULAMASINI KULLANARAK YAPTIRMAK İSTEYENLER
E-Kayıt uygulaması; adayların Üniversiteye gelmeden internet üzerinden kayıt yaptırmalarına imkân sağlayan bir uygulamadır. Bu uygulama ile adaylarımız sıra beklemeden ve herhangi bir belge teslimi yapmadan kayıt işlemlerini bulundukları yerden yapabilirler. Bu uygulama kayıtlanma sürecini kolaylaştıracağından adayların kayıt işlemlerini e-Devlet üzerinden yapması önerilir.
2022 YKS Üniversite e-kayıt için tıklayınız.
E-Kayıt için e-Devlet üzerinden kayıt yaptıracak adaylar PTT şubelerinden temin ettikleri e-Devlet şifresi ile https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden giriş yaparak tüm programlar için kayıt işlemlerini 22 Ağustos 2022 - 24 Ağustos 2022 tarihleri arasında kayıtlarını tamamlayabilirler. Katkı Payı/Öğrenim ücreti ödemesi gereken programa yerleşen adaylar, ücreti yatırmadan e-kayıt işlemini gerçekleştirse dahi öğrencilik haklarından yararlanamazlar.
E-Devlet üzerinden kayıt yaptırmış olan adayların (sağlık raporu isteyen programlar hariç) Üniversitemize herhangi bir belge teslim etmelerine gerek yoktur. Sağlık raporu isteyen programlara ise; ilgili birime Bireysel Başvuru yolu ile kesin kayıt yapması gerekmektedir. Aksi takdirde bu durumda olan adayların kayıtları iptal edilecektir.
‘‘E-KAYIT UYGULAMASI AKIŞ ŞEMASI’’ için tıklayınız.
YKS BİREYSEL BAŞVURU YOLUYLA KESİN KAYIT İŞLEMLERİ
Şahsen kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimizin 22 Ağustos 2022 – 26 Ağustos 2022 Cuma günü saat 17:00'a kadar yerleştikleri Fakülte/Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Dekanlıklarına/Müdürlüklerine aşağıda belirtilen belgeler ile şahsen başvurmaları halinde kayıtlarını yaptırabileceklerdir.
Çerkezköy MYO (Sivil Savunma Ve İtfaiyecilik): Bu programa kayıt olmak için Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin itfaiye erliğine atanma şartlarındaki (Madde 15) sağlık koşulları aşağıda yer almaktadır.
MADDE 15/A – (Ek:RG-14/11/2017- 30240)
(1) Sınava katılmak isteyenlerin, sınava son başvuru tarihi itibariyle;
a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımaları,
b) En az lise veya dengi okul mezunu olmaları,
c) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması,
ç) Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmaları,
d) Geçerlilik süresi dolmamış KPSS puan türünden, sınav duyurusunda belirtilmiş olan asgari puanı almış olmaları,
e) Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları,
f) İtfaiye teşkilatının ihtiyacına göre belirlenen, 13/10/1983 tarihli ve 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu hükümlerince verilen sürücü belgesine sahip olmaları,
gerekir.
ASKERLİKLE İLGİLİ HÜKÜMLER
Askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybedenler, İki veya üç yıllık bir yükseköğretim programını bitirmiş olup dört yıldan daha az süreli bir başka yükseköğretim programına girmek isteyenlerden askerliğini yapmamış olanlar dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olan adaylar;
2022-YKS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır. Ancak, bu durumdaki adaylar askerlik hizmetleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu durumdaki adaylar kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.
İSTEĞE BAĞLI YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI
Koşullarında 46 bulunan bölümlerin (bölümler için tıklayınız.) İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı kayıtları Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacaktır. İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Sınıfına kaydolmak için 0282 250 30 41- 250 30 00 numaralı telefondan veya ydyo@nku.edu.tr e-posta adresine başvurabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.
ZORUNLU YABANCI DİL HAZIRLIK SINIFI BULUNAN BİRİMLER
Üniversitemiz bünyesinde sadece Fen Edebiyat Fakültesi Fransız Dili ve Edebiyatı, Alman Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümleri ile İlahiyat Fakültesinde zorunlu yabancı dil sınıfları bulunmaktadır. Bu bölümlerin zorunlu yabancı dil hazırlık sınıfı sınavları kendi fakülteleri tarafından yapılmaktadır. Fen Edebiyat Fakültesi için tıklayınız, İlahiyat Fakültesi için tıklayınız.
PROGRAMLARA AİT KATKI PAYI / ÖĞRENİM ÜCRETLERİ HAKKINDA BİLGİ
DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR
Muratlı Meslek Yüksekokulu İletşim Bilgileri 0258 250 39 00 muratlimyo@nku.edu.tr |
https://www.google.com.tr/maps/place/41°09'15.8"N 27°29'42.8"E/@41.154399,27.4935502,645m/data=!3m2!1e3!4b1!4m5!3m4!1s0x0:0x0!8m2!3d41.154399!4d27.495207